bertil’s Sinkkiasetaatti imeskelytabletti 120 tabl

9,60

Kun flunssa iskee, iske takaisin.

Kuvaus

Erityisesti kuuriluontoisessa käytössä sinkkiä on hyvä annostella suun limakalvoille pieniä annoksia useita kertoja päivässä. Tämä siksi, että sinkillä on välitön paikallinen vaikutus suun ja nielun limakalvoilla. Sinkkiasetaatti on todettu parhaaksi sinkin muodoksi silloin kun haetaan paikallista vaikutusta esim. nielun limakalvoilla ja toivotaan nopeaa vaikutusta.

Hyvin imeytyvä sinkki edistää vastustuskykyä myös pitkäkestoisesti. Se vaikuttaa vastustuskykyä ylläpitävien solujen määrään ja aktiivisuuteen. Kelatoitu sinkki on parhaiten imeytyvä sinkin muoto, sillä vaikka mekanismi on sinkkiasetaatin paikallista vaikutusta hitaampi, se on pitkäkestoisempi ja monipuolisempi.

bertil’s Sinkkiasetaatti imeskelytabletit sisältävät sinkkiä sekä asetaatti- että kelaattimuodossa.

Vastustuskyvyn ylläpitoon
Raikkaan mustaherukan makuinen imeskelytabletti
Sopii myös säännölliseen pitkäaikaiseen käyttöön

Vuorokausiannos 1-8 tabl. sisältää:

10-80 mg sinkkiä (100-800 % päivän saantisuosituksesta).

Annostus:
Akuuttiin tarpeeseen 1 imeskelytabletti 8 kertaa päivässä enintään 7 päivän ajan. Tabletti imeskellään hitaasti suussa.

Käyttörajoituset ja huomioitavaa käytössä:
Viranomaisten määrittelemä sinkin suurin suositeltu päiväannos säännöllisessä, pitkäaikaisessa käytössä on aikuiselle 25 mg. Kuuriluonteisuus on erittäin tärkeää, kun vastustuskykyä vahvistetaan suositeltua päiväannosta suuremmilla sinkkimäärillä.

8 tabletin päiväannosta suositellaan ainoastaan aikuisille ja yli 12-vuotiaille.

Sinkki voi aiheuttaa ohimenevää pahoinvoinnin tunnetta noin puolen tunnin kuluessa tabletin nauttimisesta. Oireet ovat usein vältettävissä, kun tabletin nauttii aterian yhteydessä.

Sinkkitabletin imeskely aiheuttaa lievää polttelun tunnetta suun takaosassa ja nielussa. Ilmiö on normaali ja seurausta sinkin ns. ulkoisesta vaikutuksesta nielun limakalvoilla.

Runsas sinkin saanti saattaa heikentää elimistömme kykyä hyödyntää ravinnon kuparia. Pitkäaikaisesti ja säännöllisesti sinkkilisää nauttiville suositellaan myös kuparilisää.

Ainesosat:
Makeutusaine ksylitoli, sinkkiasetaatti (ei-EU), emulgointiaine rasvahappojen magnesiumsuolat, happamuudensäätöaine trikalsiumfosfaatti, sakeuttamisaine natriumalginaatti, luontainen mustaherukka- ja sitrusaromi.

Sisältää makeutusainetta. Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.
Ei sisällä gluteenia, laktoosia, sokeria eikä eläinperäisiä ainesosia.
Säilytä tuote huoneenlämmössä kosteudelta ja valolta suojattuna.
Kehitetty ja valmistettu suomessa.