Ale!

Camelinaöljy 200ml

5,95

Kotimainen, neutraalin makuinen kasviöljy kolesterolin hallintaan ja hyvien rasvahappojen saannin tueksi.
Vuoden 2022 Superruoka!!

Kuvaus

Camelina-kasvin (ruistankio, kitupellava, Camelina sativa) siemenöljy sisältää erityisen runsaasti alfalinoleenihappoa (omega-3). Elimistömme valmistaa siitä edelleen monia muita tasapainoiselle rasva-aineenvaihdunnalle tärkeitä aineosia. Camelinaöljy sopii erinomaisesti veren rasvahappojen saannin tasapainottamiseen etenkin silloin, jos ravinto sisältää ylen määrin omega-6-rasvahappoja, kuten nykyään monen kohdalla on. Camelinaöljy sisältää runsaasti myös muita elimistöllesi välttämättömiä rasvahappoja kuten linolihappoa ja öljyhappoa (omega-9).

Rikas-sarjan Kylmäpuristettu 100% Camelinaöljymme puristetaan suomalaisten sopimusviljelmien ensiluokkaisista camelinansiemenistä. Siementen kylmäpuristus alhaisessa lämpötilassa takaa öljylle parhaan laadun. Näin öljyn aktiiviaineet säilyvät ennallaan ja ne päätyvät elimistömme hyväksi juuri sellaisina kuin luonto on ne tarkoittanut.

Camelinaöljy on ravitsemuksellisen koostumuksen suhteen rinnastettavissa pellavansiemenöljyyn. Camelinaöljyn etuna on erityisen neutraali maku ja huomattavasti pellavaöljyä parempi säilyvyys.

KÄYTTÖTARKOITUS
Kolesterolin hallintaan
Vahvaksi ja edulliseksi omega-3-lähteeksi
Hyvien rasvahappojen lähteeksi
Omega-3-lähteeksi erityisesti kasvissyöjille ja vegaaneille
Ruuanlaittoon (ei kuitenkaan paistamiseen)
KENELLE
Veren kolesteroliarvoista huolehtiville
Kaikenikäisille naisille ja miehille
Koululaisille ja kasvuikäisille
Omega-3-lähteeksi kala-allergikoille ja vegaaneille
TERVEYSVÄITTÄMÄT / KLIININEN NÄYTTÖ
2 g päiväannos alfalinoleenihappoa (ALA) ylläpitää normaalia kolesterolia.

Kolesterolin hallintaan tarvittavan ALA -annoksen saa helposti nauttimalla n. 6 ml kotimaista camelinaöljyä.

KLIINISESTI TUTKITTU KOTIMAINEN CAMELINAÖLJY
Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa Runsaasti alfalinoleenihappoa sisältävän Camelina-öljyn vaikutuksia verrattiin rypsi- ja oliiviöljyyn. Tutkimukseen osallistui 68 tervettä, 28 – 65-vuotiasta henkilöä, joilla oli kohonnut seerumin kolesterolipitoisuus. Tutkittavat satunnaistettiin kolmeen ryhmään, joista yksi käytti Camelina-öljyä, toinen rypsiöljyä ja kolmas ryhmä oliiviöljyä 30 grammaa päivässä kuuden viikon ajan. Koehenkilöt eivät tienneet mihin öljyryhmään he kuuluivat.

Huom. Keskimääräiset alfalinoleenihapon määrät tutkimuksessa nautituissa öljyissä ovat seuraavat; Camelina -öljy 35 g / 100 g, rypsiöljy 11 g / 100 g ja oliiviöljy 0,5 / 100 g.

Öljylisän nauttiminen pienensi seerumin LDL-kolesterolipitoisuutta merkittävästi kaikilla öljyryhmillä. Runsaimmin alfalinoleenihappoa sisältävää Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä veren LDL-kolesterolipitoisuus pieneni 12,2 prosenttia, rypsiöljyryhmällä 5,4 prosenttia ja oliiviöljyryhmällä 7,7 prosenttia. Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä alfalinoleenihapon osuus veren rasvahapoista oli merkittävästi suurempi kuin kahdella muulla öljyryhmällä; 2,5 kertaa suurempi kuin rypsiöljyä käyttäneillä ja neljä kertaa suurempi kuin oliiviöljyä käyttäneillä.

Karvonen HM; Aro A; Tapola NS; Salminen I; Uusitupa MIJ; Sarkkinen ES (2002)

ERITYISTÄ TÄSSÄ TUOTTEESSA
RUNSAASTI OMEGA-3:A

Camelinaöljy sisältää runsaasti alfalinoleenihappoa (omega-3). Elimistömme valmistaa siitä itse edelleen monia muita tasapainoiselle rasva-aineenvaihdolle tärkeitä aineosia. Alfalinoleenihappo on mm. elintärkeiden EPA:n ja DHA:n luonnollinen lähtöaine.

Camelinaöljy sisältää runsaasti myös muita hyviä rasvahappoja kuten linolihappoa (omega-6) ja öljyhappoa (omega-9).

HELLÄVARAINEN VALMISTUS TAKAA LAADUN

bertil’s health oy:n Rikas-sarjan kylmäpuristettu Camelinaöljy puristetaan suomalaisten sopimusviljelmien ensiluokkaisista camelinan siemenistä. Siementen puristus alhaisessa lämpötilassa takaa öljylle parhaan laadun. Näin öljyn aktiiviaineet säilyttävät ennallaan ja ne päätyvät elimistömme hyväksi alkuperäisessä muodossaan.

Pakkauskoko 200 ml
Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintosisältö 100 g 5 ml
Energiaa 3700 kJ / 900 kcal 42 kcal
Rasvaa, josta 100 g 4,6 g
– tyydyttyneitä rasvahappoja 9,1 g 0,4 g
– kertatyydyttymättömiä rh., josta 32,8 g 1,5 g
– öljyhappoa (omega-9) 14,1 g 0,65 g
– monityydyttymättömiä rh., josta 53,1 g 2,4 g
– alfalinoleenihappoa (omega-3) 35,2 g 1,62 g
– linolihappoa (omega-6) 16,2 g 0,75 g
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 0 g 0 g
Suolaa 0 g 0 g
Annostusohje 5 -15 ml (1 – 3 tl) päivässä.

Nauti öljy sellaisenaan tai jogurttiin, viiliin, puuroon, salaattiin tms. sekoitettuna.
Öljyn voi lisätä loppuvaiheessa myös lämpimiin ruokiin, mutta öljy ei sovi paistamiseen.
Tuotteen ainesosat ja säilytys Kylmäpuristettu camelinaöljy 100 %

Säilytä avattu pullo jääkaapissa valolta suojattuna.
Tuotteen vegaanisuus Tuote on 100 % vegaaninen. Ei sisällä eläinperäisiä aineosia.