Linum Plus -jauhe 350g

15,30

Monipuolinen ja ravintorikas viittä eri kuitulähdettä sisältävä kuituseos.

Kuvaus

Runsaasti kuitua, hyvälaatuista proteiinia sekä omega3- ja omega6-rasvahappoja sisältävä valmiste on niukkahiilihydraattinen ja gluteeniton. Neutraalin makuinen kuiturouhe on hellä vatsalle, ja sen avulla on helppo parantaa esimerkiksi lasten aamiaismurojen ravintoarvoa.

Yleisen ravitsemustiedon mukaan ravintokuidun hyvät ominaisuudet vaikuttavat erittäin monipuolisesti koko elimistömme hyvinvointiin. Linum Plus on sisältää runsaasti ravintokuitua, josta puolet on liukenematonta ja puolet liukoista kuitua. Molemmilla kuitutyypeillä on omat tehtävänsä, ja molempia on hyvä saada ravinnosta päivittäin.

Linum Plus sisältää suomalaista pellavarouhetta, tyrnin marjarouhetta, hillan siemenrouhetta ja mustikkajauhetta, jotka yhdessä psylliumin kanssa vahvistavat toistensa vatsaa helliviä vaikutuksia.

Valmisteessa käytetyt pellavansiemenet ovat peräisin suomalaisilta sopimusviljelmiltä, ja niistä on ensin puristettu enin öljy pois. Rouhe sisältää edelleen runsaasti rasvahappoja, ja puristuksen yhteydessä murskaantuneesta siemenestä ravintoaineet saadaan paremmin kehon käyttöön.

Psyllium on ollut jo kauan suosittu ja kiitetty vatsan toiminnan vilkastuttaja, ja valtaosa sen kuidusta on liukoista eli geeliytyvää kuitua. Psylliumia saadaan Plantago ovata –kasvin siemenen kuoriosasta.

Kenelle:
– Laiskasta vatsasta kärsiville
– Kiireisille ja stressaaville uraihmisille
– Vähän liikkuville ja niukasti kuitua nauttiville
– Karppaajille
– Keliaakikoille

Sisältää:
Ravintosisältö/ 18 g (3 rkl)
Energiaa 36 kcaln
Proteiinia 3,5 gt
Hiilihydraattia, jostat 0,6 gn
– sokereitat 0,1 gn
Rasvaa, jostat 2,1 gn
– tyydyttyneitä rasvahappojat 180 mgt
– kertatyydyttymättömiä rh.t 330 mgt
– monityydyttymättömiä rh., jostat 1630 mgt
– alfalinoleenihappoa (omega-3)t 1290 mgt
– linolihappoa (omega-6)t 340 mgt
Ravintokuitua, jostat 9,3 gt 30 %*n
– liukoista kuitua n 4,5 gn
– liukenematonta kuituan 4,8 gn
* osuus päivän saantisuosituksesta

Ainesosat: Pellavarouhe 61 %, psyllium kuorirouhe 31 %, marjajauheet 8 % (tyrnin marjarouhe, hillan siemenrouhe ja mustikkajauhe).
Käyttöohje:1 ruokalusikallinen (6 g) 1 – 3 kertaa päivässä ruokailun yhteydessä.

Nauti esim. aamiaismurojen, puuron, viilin tms. lisänä. Sopii erinomaisesti maitoon, mehuun, marjakeittoon tms. sekoitettavaksi. Nesteeseen sekoitettuna; anna turvota 2-3 min ennen nauttimista.

Huom. Kuitu sitoo runsaasti nestettä. Muista juoda kuituannoksen yhteydessä vähintään 1-2 lasillista vettä.

Aloita käyttö pienellä annoksella (1/2 rkl/pv), jos ruokavaliosi on sisältänyt aiemmin vain niukasti kuitua. Annostusta voi lisätä, kun vatsa tottuu suurempaan kuitumäärään.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.