Mustakuminaöljy luomu 100ml

15,90

Ajankohtainen öljy terveytesi tueksi!

Varasto loppu

Kuvaus

Mustakuminaöljy Nigella sativa. Leinikkikasveihin kuuluvan yksivuotisen ryytineidon siemeniä on käytetty Välimeren maissa, Lähi-Idässä ja Intiassa tuhansien vuosien ajan sekä mausteena että perinteisenä luonnonrohtona. Kasvi tunnetaan myös nimillä mustakumina, kalonji, ajowan, charnoushka ja baraka. Pitkästä historiastaan huolimatta mustakumina on kiinnostanut länsimaista lääketiedettä vasta muutaman kymmenen vuoden ajan. Nyt tutkimuksia on tehty jo satoja ja näiden valossa näyttää siltä, että mustakumina mm. tukee kehon immuunijärjestelmää. Seesaminsiemeniä muistuttavat mustakuminansiemenet sisältävät yli 100 erilaista kemiallista komponenttia, joista kaikkia ei ole vielä edes tunnistettu. Siemenet sisältävät ym. tymokinonin ja linolihapon lisäksi mm. myristiini-, palmitiini,-, palmitoleiini-, steariini-, oleiini- ja arakidonihappoja, B-ryhmän vitamiineja, kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä ja fosforia.

Mausteinen ja aromaattinen mustakuminaöljy tuo pikanttia pippurisuutta monenlaisiin ruokiin. Sitä kannattaa kokeilla mm. salaattien, levitteiden, kastikkeiden ja dippikastikkeiden seassa. Kylmäpuristettua mustakuminaöljyä ei kuitenkaan tule kuumentaa, jottei sen arvokas rasvahappokoostumus kärsi. Mustakuminaöljy sopii päivittäiseen käyttöön ja sitä voidaan nauttia myös sellaisenaan.

Mustakuminaöljy sopii myös ulkoiseen ihonhoitoon. Flunssakautena öljyn hierominen poskionteloiden, kurkun ja rintakehän alueelle lievittää vilustumisen oireita, lämmittää ja helpottaa tukkoisuutta. Kosmeettisessa käytössä mustakuminaöljy kirkastaa ja kiinteyttää ihoa sekä auttaa erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Se sopii erityisesti pieniin nirhautumiin ja ärtymiin sekä kuivalle ja karhealle iholle.

Mustakumina on arvokas lääkekasvi joka tunnetaan myös nimellä Nigella sativa ja ryytineito. Bio Planete -mustakuminaöljy on laadukkaista luomulaatuisista mustakuminansiemenistä kylmäpuristettu ja suodatettu öljy. Öljyn rasvahappokoostumus on monipuolinen, ja se sisältää myös eteeristä öljyä, tymokinonia, jonka katsotaan olevan mustakuminan terveyttä tukevien vaikutusten taustalla.

Käyttöohje: Voidaan käyttää ruoanlaitossa, nauttia sellaisenaan tai esim. mehuun sekoitettuna yksi teelusikallinen tunti ennen ateriaa kaksi kertaa päivässä. Kylmäpuristettua mustakuminaöljyä ei saa kuumentaa.
Erityistä: Mustakuminaöljyä ei suositella käytettävän raskauden aikana.

Säilytys: Säilytetään hyvin suljettuna sekä valolta suojattuna viileässä ja kuivassa paikassa. Avattuna säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 30 päivän kuluessa avaamisesta.

Lisätiedot: luomu, vegaaninen, kylmäpuristettu, ensimmäinen kylmäpuristus

Ravintoarvo per 100 ml
Energiaa 3404 kJ / 828 kcal
Rasvaa 92 g, josta
– tyydyttynyttä 14 g
– kertatyydyttymätöntä 22 g
– monityydyttymätöntä 56 g
Hiilihydraatteja 0 g
joista sokereita 0 g
Proteiinia 0 g
Suolaa 0 g