Sunwic ravintokuitu 220g

24,90

HELPPO TAPA LISÄTÄ KUITUA RUOKAVALIOON

Kuvaus

Rikas Sunwic Ravintokuitu sekoittuu helposti nesteeseen. Täysin mauton, hajuton ja väritön kuitu on miellyttävä käyttää ja maistuu myös lapsille. Parasta tuotteessa on, että se ei geeliydy edes pidemmän ajan kuluessa tai lämpimään nesteeseen sekoitettuna.

SOPII FODMAP -RUOKAVALIOTA NOUDATTAVILLE
Rikas Sunwic Ravintokuitu on kliinisesti tutkittua, guarpavuista muokattua liukoista kuitua (PHGG). Se on hyvin vähäenergistä, mutta tärkeää ravintoa suolistomme bakteereille. PHGG-kuitujauheella on australialaisen Monash-yliopiston myöntämä Low FODMAP -sertifikaatti.

HUOM. Sunwic Ravintokuitua markkinoitiin aiemmin kliinisenä ravintovalmisteena tuotenimellä Sunwic IBS. Luontaisesti Rikas Sunwic Ravintokuidun sisältö täysin sama, mutta sen status on muuttunut ravintolisäksi joulukuussa 2021.

KÄYTTÖTARKOITUS
87 % ravintokuitujauhe ruokavalion täydentämiseen
Liukoisen kuidun lähteeksi
Huom. Sunwic -ravintokuitu sisältää ainoastaan liukoista kuitua.

KENELLE
Kaikenikäisille naisille ja miehille
Lapsille 2-vuotiaasta alkaen
Senioreille
Tuote sopii myös raskauden ja imetyksen aikaiseen käyttöön. Käsitellyn kuidun vedensitomiskyky on perinteisiä kuituvalmisteita maltillisempi, eikä se heiluta vastaavalla tavalla veren vesipitoisuutta. Sunwic -ravintokuitu ei myöskään hidasta perinteisten kuituvalmisteiden tavoin makroravintoaineiden ja hivenaineiden imeytymistä.

KLIININEN NÄYTTÖ
Sunwicin sisältämän PHGG -kuidun koostumusta, turvallisuutta ja vaikutuksia on tutkittu useissa tieteellisissä tutkimuksista, joiden tuloksia on esitetty kansainvälisisssä ravitsemustieteen julkaisuissa.

Kliinisten tutkimusten mukaan* Sunwic -ravintokuidun säännöllinen käyttö mm. lisää merkittävästi bifidobakteerien määrää suolistossa. PHGG -kuitu aktivoi lisäksi suolistobakteereja tuottamaan useita aineenvaihduntatuotteita, kuten lyhytketjuisia rasvahappoja (propionaattia ja butyraattia).

*Tutkimusviite: Giannini et al., Nutrition 2006;22(3):334-42.

ERITYISTÄ TÄSSÄ TUOTTEESSA
Guarpapu poikkeaa muista pavuista ja kuitulähteistä

Sunwic -ravintokuidussa toteutuu luonnostaa rikas kuitulähde. Kauniin valkoinen jauhe on guarpavun kuitua, jonka hiilihydraattirakenteita on muokattu entsymaattisen pilkkomisen avulla. Guarpavun koostumus eroaa jo lähtökohtaisesti kaikista muista palkokasveista ja pavuista. Guarpapu sisältää erittäin niukasti proteiinia. Lisäksi sen hiilihydraattikoostumus poikkeaa kaikista yleisesti tunnetuista kuitulähteistä, kuten psylliumista ja inuliinista. Guarpapu sisältää poikkeuksellisen runsaasti mannoosia ja galaktoosia.

Ainutlaatuinen käsittely tehostaa vaikutuksia ja parantaa käyttömukavuutta

Guarpapukuidun osittainen pilkkominen vapauttaa kuiturakenteiden sisältämää mannoosia ja galaktoosia helpommin suolistobakteerien käyttöön. Tarkoin hallittu prosessi ei kuitenkaan pilko niitä vapaiksi sokereiksi.

Guarpavun liukoisen kuidun osittainen pilkkominen parantaa merkittävästi tuotteen käyttömukavuutta. Lyhyemmiksi pilkotut hiilihydraattirakenteet eivät muodosta nesteeseen sekoitettuna esim. psylliumille ja käsittelemättömälle guarpapukuidulle tyypillistä limamaista verkkorakennetta. Nesteeseen sekoitettu Sunwic ei geeliydy edes kuumassa nesteessä tai pidemmän ajan kuluessa.

Sopii FODMAP -dieettiä noudattaville

Monet kuiturikkaat ruoka-aineet sisältävät suolistossa aktiivisesti fermentoituvia hiilihydraatteja. Fermentoitumisella tarkoitetaan sitä, että suolistobakteerit käyttävät tietynlaisia hiilihydraatteja ravinnokseen ja tuottavat runsaasti suolistokaasuja. Tyypillisiä fermentoituvia ruoka-aineita ovat mm. monet viljat, pavut, sienet, sipulit, tietyt hedelmät, kuiduilla täydennetyt elintarvikkeet sekä sokerialkoholeja sisältävät makeiset.

Sunwic -ravintokuitu on valmistettu guarpavusta. Tuotetta ei silti pidä rinnastaa tavallisiin papuihin eikä edes kuitutuotteisiin. Se ei sisällä merkittäviä määriä fermetoituvia hiilihydraatteja. Ainutlaatuisen käsittelyn ansiosta Sunwic -kuitujauheen PHGG-kuitujauheella on australialaisen Monash-yliopiston myöntämä Low FODMAP -sertifikaatti. (Partially Hydrolyzed Guar Gum, PHGG)

Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa
Ravintoarvo 100 g 1 rkl (5 g)
Energiaa 800 kJ / 190 kcal 40 kJ / 9,5 kcal
Rasvaa 0 g 0 g
Hiilihydraateja 7 g 0,35 g
Sokereita 0 g 0 g
Ravintokuitua, josta 87 g 4,4 g*
– liukoista kuitua 87 g 4,4 g
Proteiinia 0,5 g 0,025 g
Suolaa** 0,3 g 0,015 g
*18 – 15 % aikuisen päivittäisestä saantisuosituksesta (25 – 30 g) ** Suolapitoisuus johtuu luonnollisesti esiintyvästä natriumista
Annostusohje Aikuiset ja yli 12-vuotiaat; 1 rkl 1-2 kertaa päivässä
Lapset 4-12 vuotta; ½-1 rkl
Lapset 2-4 vuotta; 1-2 tl

1 rkl (15 ml) vastaa 5 g jauhetta.

Nauti kuitujauhe kylmään tai lämpimään nesteeseen (min. 2 dl) sekoitettuna; aterian yhteydessä tai useassa erässä pitkin päivää. Aloita käyttö varovasti, jos vatsasi on herkkä ilmavaivoille. Käytettävä varoen pienille lapsille.

Aloita käyttö varovasti, jos vatsasi on yleisesti herkkä palkokasveille, kuten herneille ja pavuille.
Tuotteen aineosat ja säilytys Osittain hydrolysoitu guarpapukuitu (PHGG) 100 %.

100 % vegaaninen. Ei sisällä gluteenia, laktoosia eikä pähkinöitä.

Säilytä tuote huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna.
Käyttörajoitukset Aloita tuotteen käyttö varovaisesti pienellä annoksella, jos vatsasi ei ole tottunut kuituun.
Käytön alussa saattaa esiintyä ilmavaivoja. Vatsa kuitenkin tottuu kuituun ja mahdolliset ilmavaivat helpottavat vähitellen.

Pavuille allergisten tulee noudattaa varovaisuutta tuotteen käytössä. Ristiallergia guarpavun kanssa on mahdollinen.

PHGG -kuidun erityisestä muokkaamisesta johtuen sillä ei ole yleisille ravintokuituvalmisteille tyypillistä voimakasta veden- ja makroravintoaineiden sitomiskykyä. Kaiken varmuuden vuoksi ja parhaan imeytymisen takaamiseksi reseptilääkkeet on silti hyvä ottaa 1 tunti ennen Sunwic -ravintokuitulisän nauttimista.